Leírás
A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet. A tápiókalisztet elsősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.
Származási hely: Thaiföld
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült!
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia | 1465 kJ / 350 kcal |
Zsír | 0g |
– amelyből telített zsírsavak | 0g |
Szénhidrát | 57,6g |
– amelyből cukrok | 0g |
Fehérje | 0g |
Rost | 0,52g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.