Leírás
Konyhakész lisztkeverék. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Összetevők: kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Hozzávalók 1 darab lángoshoz:
- 65 g lisztkeverék
- 65 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 1 g Eden Premium Himalája só
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk fél centi vastagságú körre és süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: | |
Energia: | 1419 Kj | 1337 Kj | 1629 Kj |
340 kcal | 323 kcal | 394 kcal | |
Zsír: | 2,4 g | 18 g | 25,6 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,5 g | 15,6 g | 22,6 g |
Szénhidrát: | 65,6 | 42,3 g | 33,5 g |
-Amelyből cukrok: | 0,09 g | 0,04 g | 0,04 g |
-Amelyből poliolok: | 9,2 g | 0 | |
Rost: | 10,4 | 5,2 g | 5,3 g |
Fehérje: | 8,7 | 4,4 g | 4,5 g |
Só: | 0,05 | 0,03 g | 0,8 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 33,1 g